Hoenderloo - Zonsopgang Hoenderloo - Karakteristieke woning Hoenderloo - Bospad in de herfst Hoenderloo - Weiland met Koeien

  Nieuws

  Vorig jaar bereikte Ron Reitsma uit Harskamp ook al de finale van het NK burlen op Het Nationale Park De Hoge Veluwe, maar toen werd hij nipt tweede. Vandaag deed hij weer een gooi naar de hoogste eer en hij bereikte ook deze keer de finale. Wederom een knappe prestatie met nog 14 concurrenten, met als jongste deelnemer een jongen van 7 jaar. De één nam het was serieuzer dan de ander, maar Reitsma mocht zich in de finale meten met nog één andere burler. Het evenement vond onder grote publieke belangstelling plaats op de picknickweide in het centrum van het Park en ook de pers was ruim aanwezig om volop getuige te zijn van de ‘burl-strijd’ om het Nederlands Kampioenschap.

  In de finale nam Reitsma het eerst individueel op tegen zijn opponent,

  maar hij maakte het verschil volgens de jury tijdens de ‘burl-battle’, waarbij de beide finalisten het echt tegen elkaar opnamen. De vonken sloegen er van af.

  Reitsma, die overigens door een tv-programma van een bekende Nederlandse gevolgd werd, mag zich een jaar lang de beste burler van Nederland noemen en won met zijn prestatie een safari voor 6 personen met een boswachter door het nationale Park. Hij ging trots op de foto met de 4 juryleden.

  Laatste Foto's

  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015