Hoenderloo - Zonsopgang Hoenderloo - Karakteristieke woning Hoenderloo - Bospad in de herfst Hoenderloo - Weiland met Koeien

  Nieuws

  Toch wel even spannend voor de betrokkenen gisteren of er wel publiek af zou komen op de eerste openingsdag van het kersverse museum De Kleine Arcke aan de Heldringweg 17 in Hoenderloo. Het weer zat ook al tegen, aangezien Hoenderloo praktisch de gehele dag geteisterd werd door (flinke) regenbuien. En toch liep het storm in het fraaie groene gebouw, met de kanttekening dat storm in dit geval niets met de weersomstandigheden te maken had. Er was ontzettend veel animo voor de opening van dit knusse en sfeervolle kleine Hoenderlose museum, waar maandenlang hard aan is gewerkt om het op te knappen tot de staat waarin deze nu is. De vele bezoekers werden hartelijk ontvangen en konden zich vergapen aan mooie oude foto’s van Hoenderloo en de Hoenderloo Groep en schilderijen.

  Het is klein binnen, maar heel erg strak en mooi gemaakt. Eén ruimte is ingericht als Aad den Doolaardkamer, de schrijver die in dit pand jarenlang gewerkt heeft.

  Het gebouw is van binnen strak, wit en super overzichtelijk. Het bestaat naast de Aad den Doolaardkamer nog uit twee ruimtes waarin plaatselijke kunstenaars hun werken kunnen tonen. Ook pupillen van de Hoenderloo Groep hadden prachtige schilderijen hangen en twee talentvolle jonge kunstenaars lieten aan het publiek zien waar ze toe in staat zijn.

  Wekelijks krijgen de jongeren van het internaat hier les om zichzelf op het creatieve vlak verder te kunnen ontwikkelen. Zo kon men ook een soort ‘selfie’ van zichzelf laten maken. Men moest wel even goed stil kunnen blijven zitten, maar dan had je ook wat. Elke ‘selfie’ was zeer pakkend en gelijkend getekend. Doe het maar even!

  Het was een zeer geslaagde opening van Museum De Kleine Arcke, ook omdat velen het slechte weer hadden getrotseerd op deze nieuwe aanwinst voor het dorp Hoenderloo te komen bewonderen. In combinatie soms met de Hoenderloo Fair en de Hoenderrit, van waaruit men met koetsen onder andere naar De Kleine Arcke werd gebracht.

  Laatste Foto's

  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015