Hoenderloo - Zonsopgang Hoenderloo - Karakteristieke woning Hoenderloo - Bospad in de herfst Hoenderloo - Weiland met Koeien

  Nieuws

  Burgers kunnen mening geven over Lelystad Airport

  Iedere burger kan sinds 5 oktober een mening geven over de vliegroutes van Lelystad Airport via een internetconsultatie. Dat kan nog tot donderdag 5 november. Omdat er zoveel onrust is ontstaan over de plannen en omdat de bevolking met heel veel vragen zit geeft het ministerie van Infrastructuur en milieu deze mogelijkheid. Volgens een woordvoerder zullen alle zienswijzen worden gebundeld en zal iedereen een reactie krijgen. In november zullen de reacties aan een vertegenwoordiging van bewoners worden gepresenteerd, die daarna een advies mag geven aan staatssecretaris Dijksma. Die wil uiterlijk in november de vliegroutes definitief vaststellen om vertraging van de opening van Lelystad Airport te voorkomen.

  De internetconsultatie invullen kan via de overheidswebsite: www.internetconsultatie.nl/lelystadairport
  Men kan ook naar de site van Red de Veluwe gaan: www.reddeveluwe.nl. Hierop staat een voorbeeldbrief die men zo kan kopiëren. Dit is de eerste en laatste keer dat men officieel betrokken wordt bij het proces.

  (hieronder een stuk tekst van reddeveluwe.nl)

  WAT DOET HET MINISTERIE MET JE REACTIE?
  Het Ministerie van I&M kan ideeën uit de reacties overnemen. En daardoor kunnen de vliegroutes wijzigen. Het Ministerie is niet verplicht om iets te doen. Maar niet geschoten is altijd mis. Het Ministerie maakt een verslag van de ingezonden reacties waarin staat wat er met alle reacties is gedaan.

  HEEFT DIT ZIN? JA!
  1. Door het indienen van zoveel mogelijk reacties kunnen we de politieke besluitvorming nog beïnvloeden.
  2. Reageren op de website van het ministerie is de laatste kans om je stem te laten horen tegen de laagvliegroutes. Daarna is alleen de gang naar de rechter nog mogelijk en dat gaan we doen ook.
  3. Meer dan 100.000 mensen hebben de petities getekend, zoals die van Red de Veluwe. Duizenden mensen hebben de Kamerleden een e-mail gestuurd. Dat hebben ze in Den Haag wel gemerkt. Veel politieke partijen zijn achter ons gaan staan. Dit officiële moment moeten we pakken om nog 1 keer onze stem te laten horen.

  Dus, heb je een beter idee dan op 51 boeings per dag op 1800 meter van Zwolle tot Tiel? Kom dan nu in actie. Stuur de voorbeeldtekst of schrijf je eigen bericht.

  Laatste Foto's

  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015