Hoenderloo - Zonsopgang Hoenderloo - Karakteristieke woning Hoenderloo - Bospad in de herfst Hoenderloo - Weiland met Koeien

  Nieuws

  Ruim 50 vrijwilligers waren vanmorgen om 09.00 uur aanwezig in ’t Dorpshuus om de handen uit de mouwen te steken tijdens de tweede DoeDag van dit jaar. Opvallend was dat er ook heel veel jeugd was die voor hun eigen dorp in touw kwamen. Jong en oud, hoe mooi kan het zijn. Nadat men een taak had kunnen uitzoeken ging ieder na een lekker bakje koffie op pad en in de ruim 3 uur daarna zijn er heel veel klussen aangepakt op verschillende locaties in het dorp. Papierprikken mag van de gemeente in het vervolg alleen maar langs de 30 km, dus de mensen die dat gingen doen bleven alleen binnen de bebouwde kom. Een grote groep bleef in eerste instantie bij ’t Dorpshuus en het Muziekbos en daar werden de bomen voor het dorpsgebouw gesnoeid, werd blad geblazen en werden bloembollen gepoot.

  Anderen gingen op andere plekken in Hoenderloo bloembollen poten om straks het voorjaar extra kleur te geven.

  Al die bloembollen en ook de nieuwe bloembakken bij de Heldringkerk zijn overigens gesponsord door Ronald Dros van Dros Schoonmaakdiensten. Hij heeft de opbrengsten van drie Hoenderloo Fairs, waar hij en zijn medewerkers namens het bedrijf acties hebben ondernomen, opgespaard met als doel om iets ‘groens’ voor Hoenderloo te kunnen doen. En dat heeft hij nu gedaan!

  Bij het monument bij de kerk werd overigens ook nog gesnoeid en alles netjes aangeharkt, net als bij Veldheim.

  Verder werden met behulp van de shovel de banners die scheef hingen recht gehangen, werd er gewerkt aan de leemkuil van het Plaggenstekerspad en weer een andere groep is verder gegaan met het insectenhotel bij de oude school van Hoenderloo, die hopelijk in augustus van het volgende jaar haar deuren weer opent. Aan het einde van de werkmorgen zat het dakje er mooi op.

  Heel wat plekken in Hoenderloo werden zo opgeknapt door de eigen bevolking en naast het feit dat er nuttig werk wordt verricht op een DoeDag verbindt het ook gigantisch. En dat is ook het doel van de organiserende Hoenderlose Zaken Vereniging, die naast tijd ook veel materieel belangeloos inzet voor het dorp.
  Rond 13.00 uur werd de DoeDag traditioneel afgesloten met een gezamenlijke lunch in ’t Dorpshuus. Iedere keer is één van de HZV-leden aan de beurt om dit te verzorgen en dit keer was dat de firma Wolfswinkel. Die had aan De Zevensprong gevraagd een goede lunch te verzorgen en dat is met verve gelukt. Gezamenlijk even napraten over een zeer geslaagde DoeDag, die nat begon, maar droog eindigde.

  Namens de HZV iedereen bedankt die mee geholpen heeft en om nog wat meer foto’s te bekijken, klik hier.

  Laatste Foto's

  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015