Hoenderloo - Zonsopgang Hoenderloo - Karakteristieke woning Hoenderloo - Bospad in de herfst Hoenderloo - Weiland met Koeien

  Nieuws

  Vandaag hebben vrijwilligers op een aantal plekken in Hoenderloo de handen flink uit de mouwen gestoken. Bijvoorbeeld bij ’t Dorpshuus waar een esdoorn weggehaald werd.

  Bij het zagen van de valkerf bleek dat de boomverzorger die de boom eerder al bekeken had het bij het juiste eind heeft gehad dat deze boom slecht was. Het water sijpelde uit de valkerf.

  Besloten werd om met het omzagen op de kraan van Essenstam te wachten, aangezien men niet precies kon inschatten hoe rot de boom in de kern zou zijn en hoe die dan zou vallen. Met een kraan kan een vallende boom wat gestuurd worden.

  Het was maar goed dat daar even op gewacht was, want toen de boom was omgezaagd bleek deze van binnen helemaal rot te zijn.

  Maar goed dus dat deze boom is weggehaald. Nadat de kraan de stronk ook eruit gehaald had kon alles afgevoerd worden, het gat was opgevuld en klaar was Kees!

  Bij IKC Bos&Hei werd ook hard gewerkt door ouders en kinderen. Er werd een wilgentenenhut gebouwd. Op de foto hieronder nog het beginstadium van dit bouwwerk, maar men is ondertussen al een stuk verder gekomen. Neem gerust een kijkje om dat resultaat te bewonderen.

  Dan kunt u meteen zien dat het insectenhotel verder opgevuld is en straks zullen vast en zeker heel wat verschillende insecten daar een plekje gaan zoeken.

  Ook zijn er nog een aantal fruitbomen geplant op het natuurlijke schoolplein. Dat zal straks een mooi gezicht zijn als die bloesem gaan krijgen. En in een nog later stadium vruchten gaan leveren.

  Laatste Foto's

  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015