Hoenderloo - Zonsopgang Hoenderloo - Karakteristieke woning Hoenderloo - Bospad in de herfst Hoenderloo - Weiland met Koeien

  Nieuws

  Hoenderloo komt onder twee laagvliegroutes te liggen van vliegtuigen van en naar Lelystad. En laag is erg laag, namelijk 1800-2700 meter. Afgelopen zomer is het aantal vluchten van en naar Schiphol behoorlijk toegenomen. De vliegtuigen die we nu horen vliegen op een hoogte van 4,5 tot 6 kilometer en hoger. Daar komen dus nog de laagvliegende vliegtuigen bij die vooral in de vroege ochtend (6 uur) en late avond (tot middernacht) over ons zullen komen. Het aantal vliegbewegingen van Lelystad zal uiteindelijk 45.000 per jaar bedragen, bijna allemaal vakantievluchten naar het zuiden en dus pal over Hoenderloo. Behalve het lawaai krijgt Hoenderloo ook last van de uitstoot van CO2 en fijnstof, heel schadelijk voor de gezondheid. Niet alleen voor de inwoners van Hoenderloo heeft dit grote gevolgen, ook de ondernemers zullen dit gaan merken, voornamelijk diegenen die werkzaam zijn in de toeristensector. Zij zullen dat in de portemonnee gaan voelen omdat toeristen Hoenderloo door het vliegtuiglawaai zullen mijden. Er is een aantal actiegroepen dat zich inzet om het laagvliegen te bestrijden. Voor Hoenderloo zijn dit de Stichting Red de Veluwe www.stichtingreddeveluwe.nl en Hoog over Ede www.hoogoverede.nl De minister heeft, na vele protesten, een aantal aanpassingen in de vliegroutes doorgevoerd, maar helaas bij Hoenderloo is niets verbeterd. Het is van belang om onze stem nu duidelijk te laten horen. Omdat procedures niet correct zijn gevolgd, heeft Stichting Red de Veluwe geklaagd bij de Europese Commissie. De Europese Commissie heeft het Ministerie van I&W gevraagd om te vertellen hoeveel mensen in Nederland tot en met 2023 last hebben van lawaai van vliegtuigen. ​ De minister heeft aantallen in een 'actieplan' gezet en maatregelen bedacht om de hinder te beperken. ​"Mooi!", zou je denken. Alleen.... ze is ‘vergeten’ de Europese Commissie te vertellen over de uitbreiding van Lelystad Airport en de laagvliegroutes!
Daarom roept Stichting Red de Veluwe alle inwoners die onder de geplande laagvliegroutes wonen op om de brief aan de minister te ondertekenen. De stichting stuurt één brief naar het ministerie. Daarin staat dat de inwoners die last gaan krijgen van Lelystad Airport meegeteld moeten worden en dat de minister ook moet vertellen welke hinderbeperkende maatregelen ze voor ons wil nemen, zoals het schrappen van de laagvliegroutes. Het tekenen kost minder dan een minuut. Wacht niet want het kan maar tot en met 22 maart. Als véél mensen dit doen, kunnen ze ons niet negeren.

  Het ondertekenen kan op de website https://www.stichtingreddeveluwe.nl/onderteken-brief.html

  Laatste Foto's

  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015
  • Opening Dorpshuus 2015