Samen er op uit

Samen er op uit

Ga je eigen weg

Ga je eigen weg

Cultuur snuiven

Cultuur snuiven

Daag jezelf uit

Daag jezelf uit

Geniet van je gezin

Geniet van je gezin

 

HET DORP HOENDERLOO

LIGT MIDDEN OP

DE VELUWE

Woensdag 17 oktober spelen de beide damesteams van GTH/Torpedo een thuiswedstrijd in 't Dorpshuus. Dames 2 staat met 7 punten uit 2 wedstrijden op een knappe vijfde plaats en de tegenstander van deze week staat achtste met 5 punten uit 3 wedstrijden. Hopen dat de dames de mooie 1-3 overwinning van afgelopen zaterdag een goed vervolg kunnen geven. 

Dames 1 komt als tweede Hoenderlose team aan de beurt en zij bekleden een fraaie derde plek met 9 punten uit 3 wedstrijden. De laatste wedstrijd van vorige week zaterdag werd door het eerste damesteam van GTH/Torpedo winnend afgesloten met 2 - 3. De week daarvoor werd helaas verloren (1 - 3). Kijken of ze WSV DS 1, die vijfde staat met acht punten uit 2 wedstrijden, met een verlies aan de broek terug kunnen sturen naar Apeldoorn. 

GTH wedstrijden 17 oktober

Zoals altijd kan men gratis de wedstrijden komen bekijken en de Hoenderlose teams aanmoedigen.

Met de overgang van de oude naar de nieuwe website van Hoenderloo waren er wat problemen met de koppeling van de nieuwe site met de facebookpagina van Hoenderloo. Aangezien de meeste mensen naar de site kijken via Facebook is hard gewerkt om deze koppeling voor elkaar te krijgen. Vanaf nu worden alle berichten die nieuw op de site komen automatisch doorgeplaatst op de Facebookpagina van Hoenderloo. 

Als u op het bericht klikt in Facebook gaat u automatisch naar de website van Hoenderloo en daar kunt u ook de oudere berichten die al op deze site hebben gestaan bekijken. Ook kunt u de site daar eens rustig bekijken en wellicht even door de fotoalbums bladeren. Of de pagina's van de verenigingen en bedrijven bekijken. Ook is er een evenementenkalender, zodat u op de hoogte bent van de komende evenementen in Hoenderloo.

Een aantal dagen geleden werd op deze site aangekondigd dat een groepje Hoenderloërs, die wekelijks oefenen bij de buurtsportcoaches Gerrie en Redouan, in training was voor de Strong Viking Run in Amsterdam van gisteren. Dertien kilometer jezelf testen, afzien op sommige momenten en je grenzen verleggen. Ze hebben het allemaal gehaald en wat trots zullen ze zelf, maar zeker ook de coaches geweest zijn. 

strong viking run 2

Goed gedaan allemaal. Jullie hebben het maar mooi geflikt! Hulde!

Meer informatie over de buurtsportcoaches, kijk op deze site onder Informatie en dan bij maatschappelijk op de pagina van de buurtsportcoach.

 

Mantelzorg mag naam hebben. Wie verras jij? Ieder jaar wordt rond 10 november de Dag van de Mantelzorg gehouden, georganiseerd door de Werkgroep Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet, kunnen ze elkaar ontmoeten en wordt landelijk aandacht gevraagd voor de positie van mantelzorgers. In de week van 5 t/m 10 november organiseren we onder het motto ‘voor ieder wat wils’ diverse activiteiten op verschillende plekken in de stad. Zoals een wandeling, high tea, tapasavond, bierproeverij, interculturele avond, film, concert, cabaretoptreden, bezoek aan voetbalwedstrijd of concert van het Apeldoorns Symfonie Orkest.

Klik hier om de kaart te bekijken.

Doet uw organisatie ook mee? Het landelijke thema van dit jaar is ‘Mantelzorg mag naam hebben. Wie verras jij?’ Ook u wordt van harte uitgenodigd mantelzorgers te verrassen. Hoe? Heel eenvoudig! Net als vorig jaar hebben we een prachtige ansichtkaart ontworpen. Deze keer in samenwerking met Kunst-Zinnig-Brein. De ansichtkaart kunt u persoonlijk aan de, bij u bekende, mantelzorgers uitreiken of opsturen rond 10 november. Onze wens is dat wij zo, samen met al de bedrijven en organisaties in Apeldoorn laten weten dat de mantelzorgers er niet alleen voor staan!

De kaart wordt afgedrukt op A5 formaat en is gratis te bestellen. Op de binnenkant van de kaart is ruimte voor een persoonlijk bericht.

Wilt u ons vóór 19 oktober laten weten hoeveel kaarten u af wilt nemen en op welk adres ze afgeleverd kunnen worden? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De kaarten worden gesponsord en gratis afgeleverd in week 44.

De werkgroep Dag van de Mantelzorg bestaat uit: medewerkers van de Kap, Klein Geluk, MEE Veluwe en Stimenz

We horen vaak van bezoekers dat ze het heerlijk vinden om in de gezonde boslucht weereven op adem te komen.

Ieder jaargetijde heeft zijn charmes en die komen in Hoenderloo goed tot zijn uiting. Van de bloeiende natuur in de lente, de eindeloze avonden in de zomer, de betoverende kleuren van de herfst tot het robuuste van de winter.
Niet voor niets is Hoenderloo daarom een zeer geliefde locatie voor (natuur)fotografen.

Als inwoners zijn wij trots op ons dorp en dat delen we graag met je.

Je wist natuurlijk al lang dat het Nederlands elftal hier trainde en zelfs de Giro d'Italia door ons dorp reed. En dat is logisch. We worden omgeven door de uitgestrekte Veluwse bossen waar je heerlijk kunt genieten van de natuur.

Of je nu ontspannen gaat wandelen, fietsen of e-biken, of je lekker in het zweet werkt tijdens het rennen, paardrijden, mountainbiken of crossen, je zult je hier geen moment vervelen.

De steden Apeldoorn, Arnhem en Ede liggen op slechts 20 minuten afstand. Je vindt hier tevens de ingang naar het Nationale Park de Hoge Veluwe, met o.a. het wereldberoemde Kroller Moller Museum, met werken van Vincent van Gogh.

Of je nu met je geliefde, familie of met vrienden komt, wij inwoners delen graag onze geheimen met je. Kijk bij ACTIVITEITEN en zie de diverse dingen die wij zelf hier ook graag doen. Je kunt het ons uiteraard ook persoonlijk vragen als je hier op bezoek bent.