Groep informatie
Groep titel:
Groep omschrijving:

Kerstlied ‘Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport)’ met ‘cadeaus’ van minister Van Nieuwenhuizen

Met ruim vierduizend views op youtube, is de ‘Fabeltjeskrant – Editie Lelystad Airport’ als protestsong een regelrechte hit. De makers, die deel uitmaken van Red de Rust in Hoenderloo en de Werkgroep Red Gelderland, hebben de muzikale handen opnieuw ineen geslagen. Het resultaat is een sfeervol kerstlied met ‘cadeaus’ van  minister Cora van Nieuwenhuizen, ‘Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport)…

Foto 12 Dagen met Kerstmis Lelystad Airport

Aan de vooravond van het plenaire debat over Lelystad Airport in de Tweede Kamer, lanceren Red de Rust in Hoenderloo en de Werkgroep Red Gelderland hun eigen kerstlied. Het is een bewerking van de traditional ‘Twelve Days of Christmas’, ‘Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport)’. Uiteraard is de tekst volledig aangepast aan het thema en geeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat)  elf ‘cadeaus’ weg. De vraag is of je blij mee moet zijn met de gulle giften. De twist zit in dag twaalf, waarop de kerstman in hoogsteigen persoon nog gulle gift heeft voor de minister.

Het kerstlied ‘Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport)’ gaat vergezeld van een toepasselijke videoclip, met een hoofdrol voor vele dieren van de Veluwe. Het is een zogeheten ‘stapellied’,  waarbij herhaling (mét variatie) een belangrijke rol speelt, zowel in de beelden als in de tekst.  Zo is ‘Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport)’ een protestsong geworden met een vette knipoog.

‘Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport)’ is van dezelfde makers als de ‘Fabeltjeskrant – Editie Lelystad Airport’. De teller op het youtube-kanaal van Red de Rust in Hoenderloo staat inmiddels op vierduizend views.

De Werkgroep Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo hopen dat dit record verbroken zal worden door ‘Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport)’.  

‘Twaalf Dagen met Kerstmis (Lelystad Airport)’ is te bekijken en beluisteren op: 

https://www.youtube.com/watch?v=85MYOskRlCI

Niet mogelijk om de tooltip inhoud te laden