Laden omslagfoto... Sleep omslagfoto naar gewijzigde positie
Evenement informatie
Evenement titel:
Datum en tijd:
Evenement omschrijving:

De Hoenderlose fietstochten worden verzorgd door Jan en Wim, deze mannen zijn hier geboren en getogen, en kunnen je alles vertellen over hun geboorte grond.

Regelmatig zullen ze even stoppen om wat te vertellen. Dit kan gaan over de geschiedenis van Hoenderloo, maar ook over de natuur in en rondom Hoenderloo.

Weet je het verschil tussen een Spar en een Den? Nou, nadat je met deze mannen op stap bent geweest weet je het wel.

De zomerse fietstochten vinden plaats elke donderdag middag in juli en augustus vanaf 13.30. Verzamelen bij het muziekbos dat is tegenover IJs van Co

 

Na vertrek muziekbos is de eerste plek die je aan doet de plaggenhut van Hoenderloo, deze hut is zeer de moeite waard om er wat meer van te weten.

Ook de 1e waterput van Hoenderloo doen we aan. Natuurlijk gaat ook de kerk even bekeken worden.

Genieten van het uitzicht doen we bovenop een van de Hoenderlose stuwwallen en gaan de gidsen er op wijzen dat Hoenderloo in een vallei ligt, dit al zo’n 200.000 jaar.

Even zal het ook nog  gaan over de ijstijden, dit zijn boeiende verhalen en verder hebben we nog een urnenveld in het vooruitzicht. 

Natuurlijk bij Dabbelo de zandverstuiving bekijken, de gidsen kunnen alles vertellen over interessante grondlagen opbouw. Hier was de  Braamberg / Dabbelo, in de Romeinse tijd al bekend, natte voeten krijg je hier niet gauw, we zitten 76 meter hoog. Onder het zand zit een 6e -eeuwse nederzeting. Klapperstenen en IJzerslak werden hier in gigantische hoeveelheden gevonden, zeer grote hoeveelheden ijzer werden geproduceerd.

De Gidsen zullen ook vertellen hoe je van een Spar of Den de leeftijd nauwkeurig kunt aflezen. Interessant is ook het verhaal over de fijnspar die in grote getallen zijn aangetast/dood zijn gegaan, er wordt verteld hoe dit kon gebeuren.

Ook passeren we een aantal grafheuvels.

Gedurende WO2 heeft de 9eSS Panzer Division Divisie Hohenstraufen  in het gebied gelegen, de gidsen kunnen er alles over vertellen.

Wij van Hoenderloo zijn trots op ons Bos Historisch/Natuurlijk Erfgoed.

De fietstocht duurt ongeveer 3 uur en is voor iedereen goed te doen aangezien er ook veel rustpauzes zijn. Na afloop heb je er zo,n 20 kilometer opzitten.

Aan het eindevan de leerzame en leuke fietstocht wordt nog een leuke knapzak met leuke attenties uitgereikt aan de deelnemers.

Adres:
Adres waar het evenement plaatsvind:
Niet mogelijk om de tooltip inhoud te laden