Laden omslagfoto... Sleep omslagfoto naar gewijzigde positie
Openingstijden 
zondag
Gesloten
maandag
09:00 — 10:15
20:00 — 21:15
dinsdag
14:00 — 16:00
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
10:00 — 12:00
zaterdag
Gesloten
Pagina informatie
Pagina titel:
Pagina beschrijving:

2020

Activiteiten die wij voorbereiden

De moestuin-kennis gevraagd!
Naast het Dorpshuus ligt een stuk grond, wat braak ligt. Wij hebben het plan opgevat om deze grond dit voorjaar om te vormen in een moestuin. Het beheren van de moestuin is een mooie aanvulling op de activiteiten van de inloop op dinsdag en vrijdag. Wij zijn daarom op zoek naar inwoners, die hier meer verstand van hebben dan wij: hoe richt je een moestuin in: in welke periode moet er wat gezaaid/geplant worden, om het hele jaar door te kunnen oogsten. Vindt u het leuk om hierin mee te denken of te doen: mail of bel dan even!

Wandelen met lunch
Wandelen is een gezonde bezigheid. Daarom willen wij wekelijks op donderdagmorgen om 11 uur starten bij het Dorpshuus. De wandeling zal ongeveer 5 km zijn. Door de ontwikkelingen bij De Hoenderloo Groep is de optie van de lunch bij DHG vervallen. Wij zullen degenen die zich hebben aangemeld binnenkort informeren over het vervolg.

Bevrijding Hoenderloo 75 jaar!
HNI organiseert op zondag 19 april een bevrijdingslunch. Dit omdat Hoenderloo op 17 april 75 jaar geleden is bevrijd door de Canadezen. Wij doen dit van 12 tot 14 uur in of bij het Dorpshuus. Aansluitend is museum De Kleine Arcke geopend. Nadere informatie volgt in De Nieuwe Plaggensteker van eind maart 2020.

Doorlopende activiteiten (weekagenda)

Yoga-maandag
Wekelijks is er op maandagochtend van 9 tot 10.15 uur yogales in het Dorpshuus. En 's avonds van 20 tot 21.15 uur in IKC Hei&Bos. Beide lessen worden gegeven door Sandi Wieferink. Voor het volgen van de yoga-lessen wordt gewerkt met een strippenkaart voor 5 of 10 keer en je neemt je eigen matje mee. De eerste kennismakingsles is gratis.

Spelletjes-dinsdag
Op dinsdagmiddag organiseren wij van 14-16 uur wekelijks een spelletjesmiddag in het Dorpshuus. De koffie staat klaar en er is een praattafel. Ook kunnen er allerlei spelletjes gedaan worden. Kortom: alle ingrediënten voor een gezellige middag!

Inloop-vrijdag
Wekelijks worden op de vrijdag tussen tien en twaalf uur een inloopochtend in het Dorpshuus georganiseerd: Een laagdrempelige inloop voor iedere inwoner die daar behoefte aan heeft of het gewoon leuk vindt om anderen te ontmoeten. Voor een kopje koffie, voor advies en hulp op vele vlakken (computers, reparaties en formulierenhulp), voor een praatje of een spelletje. Kortom: Elkaar gezellig ontmoeten!

Handwerken
Tijdens de inloopochtend op vrijdag kunt u ook handwerken. De handwerkgroep wordt geleid door Anly van Oostendorp.

Dineren in het Dorpshuus
Elke maand wordt voor senioren een 3-gangenmenu geregeld in het Dorpshuus. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Het Nieuwe Initiatief. Het menu voor de komende maand wordt bekendgemaakt via De Nieuwe Plaggensteker

En wat hebben wij gedaan in 2020?

Nieuwjaarslunch
Op zondag 5 januari 2020 organiseerden wij een Nieuwjaarslunch van 12 tot 14 uur in het Dorpshuus: een gezellige activiteit om elkaar te ontmoeten en elkaar het beste te wensen voor 2020. Dit alles onder het genot van een heerlijke lunch. Er waren ruim 60 inwoners aanwezig.

Wie zitten er achter Het Nieuwe Initiatief?
Onder de naam Het Nieuwe Initiatief werken een groep vrijwilligers uit Hoenderloo samen. Zij zetten zich actief in om de leefbaarheid voor alle inwoners te versterken door het ondersteunen en opzetten van initiatieven waarbinnen ontmoeten centraal staat. Het Nieuwe Initiatief is dus door en voor Hoenderlooërs.

U kunt Het Nieuwe Initiatief bereiken via [email protected] of telefonisch op 06-20992276 (Paul de Jongh).

 Activiteiten poster 2020 2 1 2020

 

Contactgegevens

Telefoon:
Emailadres:
Niet mogelijk om de tooltip inhoud te laden