Misschien wel een record aantal deelnemers gisteren tijdens de dauwtraptocht van Hoenderloo. De weersomstandigheden zaten dan ook perfect mee en maar liefst bijna 150 Hoenderloërs stapten op de fiets 's morgens bij 't Dorpshuus.

Er was een volgens de deelnemers prachtige tocht uitgezet door de organiserende verenigingen GTH en HAJO van ongeveer 37 km. Het is altijd de grote uitdaging om in ieder geval een stukje route te vinden waar menigeen nog nooit geweest is. Ontzettend lastig gezien dat de Hoenderlose dauwtraptocht al zeer veel jaren gehouden wordt. Toch is het ook dit keer weer gelukt voor heel wat deelnemers.

Tijdens de Hoenderlose dauwtraptocht krijgen de deelnemers onderweg sowieso een kopje koffie of thee en een plak cake tijdens de eerste stop en een appeltje voor de dorst bij een tweede stop. Bij de derde en laatste stop kan iets te drinken gekocht woren, evenals een broodje worst of kaas. En daar kan een spelletje gedaan worden.

Onderweg konden ook vragen beantwoord worden en binnenkort krijgen de prijswinnaars hun prijs thuis bezorgd.

dauwtrappen 2024

De dauwtraptocht van Hoenderloo is een echte dorpsactiviteit waar jong en oud aan mee doet en zeker tijdens de stops is het een heel gezellige bedoening. Lekker actief bezig zijn en veel gezelligheid en saamhorigheid. De editie van 2024 is een zeer geslaagde. HAJO zal volgend jaar ook voor de organisatie tekenen, samen met een nog nader te bepalen vereniging.

De organisatie bedankt alle deelnemers en zeker ook de mensen die geholpen hebben om van deze fietstocht zo'n succes te maken.

Klik op onderstaande logo om nog wat foto's te bekijken. 

hajo en gth logo