Het was absoluut genieten gisteren in 't Dorpshuus van Hoenderloo tijdens het winterconcert van muziekvereniging VIOS. De fanfare en de slagwerkgroep hebben de volle zaal meerdere malen op het puntje van de stoel laten zitten. Toch had deze avond ook een wat moeilijke kant door een afscheid.

 vios 1

Veel mensen waren komen luisteren naar toch wel één van de hoogtepunten van het jaar voor de Hoenderlose Muziek, dit winterconcert. Er zat lekker veel vaart in dit concert doordat beide onderdelen een eigen deel van het podium hadden. De fanfare en de slagwerkgroep speelden om en om een nummer met daarbij meerdere pareltjes. Het concert werd gezamenlijk geopend (en afgesloten) en dat is toch wel het ultieme; wat klinkt dat als een klok!

De fanfare stond deze avond zoals de afgelopen 18 jaar onder de bezielende leiding van Gerrit Klein Hulze. Zij speelden meerdere 'kippenvelnummers' en het publiek kon volop genieten van een zeer gevarieerd programma. Hoe mooi, dat Hoenderloo zo'n fanfare heeft!

vios 2

De slagwerkgroep stond zoals de laatste jaren onder leiding van jan van Lienden en ondanks dat men het zich met lastige nummers niet makkelijk had gemaakt was het geweldig om naar te luisteren. Wat een 'trommeltalent' bij de slagwerkgroep, waar VIOS en Hoenderloo met recht trots op mag zijn. 

vios 4

Dat er ook bij de fanfare gelukkig nieuwe aanwas is bewees Iwan van der Beek door 2 nummers solo te gaan spelen. Doe het maar even! Hij bracht het er prima van af en mag binnenkort plaats gaan nemen in het grote orkest waar hij door één van de leden onder zijn hoede genomen gaat worden om wellicht volgend jaar het winterconcert helemaal mee te kunnen spelen.

vios 3

Al met al was het een geweldige muzikale avond in 't Dorpshuus waar iedereen helemaal vrolijk van werd. Eén keer zo vrolijk dat er spontaan een polonaisse werd ingezet. De afsluitende Radetzki mars was een waardige afsluiting van deze avond, maar ook van de dirigenten carriére van Gerrit Klein Hulze. Dit was zijn allerlaatste concert als muzikale leidsman en als dank kreeg hij een prachtig aandenken van zijn VIOS en een staande ovatie van zijn muzikanten.

vios 5