De afgelopen weken zijn er ineens op schijnbaar willekeurige plekken paaltjes langs delen van de Krimweg, de Miggelenbergweg en de Brouwersweg geplaatst. Het gaat om witte reflectorpaaltjes en wat grotere, zwarte kunststofpalen die bij elke in- of uitrit staan. 

Aangezien hier absoluut niet over gecommuniceerd was heeft de Dorpsraad contact gezocht met de gemeente hierover en men kreeg antwoord:

paaltjes gemeente

"Wij kregen veel klachten vanuit Hoenderloo over beschadigingen van de bermen door de busmaatschappij. We hebben als gemeente contact gezocht met de maatschappij, zonder gevolg. Bij het passeren van twee bussen wordt er nauwelijks vaart geminderd (eigen waarneming uitvoerder) maar uitgeweken in de berm, waardoor de berm beschadigd.

De paaltjes die nu zijn geplaatst zijn bedoeld om de bermen te beschermen en de busmaatschappij te dwingen elkaar rustiger te passeren. Het gaat hier om de Miggelenbergweg en de  Brouwersweg. Alle palen zijn voorzien van reflectoren en beschermen ook de inrit en van de aanwonenden. Ook wij hadden dit liever niet gedaan, maar kunnen dan de bermen niet meer op niveau houden."