Dorpsraad Hoenderloo logo fc kleinOp 1 juli begint in de gemeente Ede de eerste stap van de politieke besluitvorming over de voorgenomen komst van 400 arbeidsmigranten en 200 asielzoekers naar de Kop van Deelen. De officiële aanvraag voor deze vestiging is onlangs gepubliceerd. Reageren kan tot uiterlijk eind juli. Vooruitlopend hierop heeft de Vereniging Hoenderloo's Belang omliggende gemeenten en de provincie gevraagd wat zij hiervan vinden.

Dat er in Hoenderloo, Hoog-Baarlo en de directe omgeving van Deelen grote ongerustheid en weerstand tegen deze plannen bestaat, is duidelijk. Een kleine vijftien jaar geleden was er ook al een AZC op die plek gevestigd, en destijds waren de gemeente Arnhem en Apeldoorn ook al tegenstander van die komst. Ook de Provincie Gelderland zag het eigenlijk niet zitten. Omdat het nu weer dreigt te gebeuren, heeft Hoenderloo's Belang aan deze gemeenten en aan de provincie gevraagd wat zij nu van deze nieuwe plannen vinden.

De raadsvergadering van Ede, waar op 1 juli voor het eerst over deze plannen gesproken gaat worden, is uitsluitend via internet te volgen op www.ede.nl en begint om 20.00 uur.

De komende weken zal Hoenderloo's Belang een zogenaamde zienswijze opstellen over de aanvraag. Er zijn al veel suggesties gedaan, maar nieuwe blijven natuurlijk altijd welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik op de onderstaande knop om de brief van Hoenderloo's Belang te lezen.

klik hier