Vandaag was 't Dorpshuus de hele dag het domein van de klaverjassers. Vanaf 07.00 uur tot aan 19.00 uur werden maar liefst 12 boompjes gespeeld door de 24 klaverjassers; 23 mannen en 1 dame.

Men vond het weer geweldig om 12 uur achter elkaar te kunnen klaverjassen en de sportieve kaartstrijd met elkaar aan te gaan. Iedereen wil toch graag aan het einde van de dag tot kampioen uitgeroepen worden.

De organisatie zat weer prima in orde en de uitslagen werden terdege gecontroleerd en in een Excell bestand gezet die de uitslagen automatisch verwerkte. 

Tussen de middag was er een lekkere lunch voor iedereen en deze keer was er ook een zeer smakelijke kop erwtensoep, gemaakt door één van de deelnemers, Pim Essenstam. Deze zeer goede kok kreeg veel complimenten voor zijn overheerlijke soep. Hij werd daar bij de prijsuitreiking voor bedankt met een bierpakket, maar dat was voor hem niet de belangrijkste prijs. Hij werd namelijk uitgeroepen tot kampioen van 2023, tot zeer grote vreugde van hemzelf en er was werkelijk niemand die het hem niet gunde. 

pim esstenstam kampioen klaverjassen 2023

Pim had de hele dag prima gekaart en met een totaal aantal punten van 20.603 was hij ruim voor op de nummer 2, Ronald Dros. Pim had een gemiddelde van 1717 punten en dat is het hoogste gemiddelde van de laatste 10 klaverjastoernooien in Hoenderloo. Pim heeft uiteraard een hartstikke leuke en gezellige klaverjasdag gehad, maar dat gold in feite voor iedereen. Voor een groep mensen is deze klaverasmarathon al een goede en fijne traditie, die ooit in het clubhuis van sv Beatrix begon.

Pim, van harte gefeliciteerd met je behaalde kampioenschap!