Het was gisteren heel druk bij de herdenking bij het Hoenderlose oorlogsmonument rond de klok van acht. Jong en oud kwamen de gevallenen eren en herdenken.

Na een dienst in de Heldringkerk werd de herdenking voortgezet buiten de mooie witte kerk op de bult. Een schitterende plek voor deze 4 mei herdenking. Velen stonden in een wijde halve cirkel rond het monument. Muziekvereniging VIOS zorgde voor een goede begeleiding van deze herdenking en zeker het Wilhelmus klonk zeer waardig en gedragen. Daarvoor had Hans Berkhof de taptoe heel mooi gespeeld en wat klinkt dat geweldig op die plek; het geluid droeg ver over Hoenderloo heen. 

4 mei 2023 1

Tijdens de twee minuten stilte die aan het Wilhelmus vooraf gingen kon iedereen in zijn of haar eigen gedachten de slachtoffers die voor onze vrijheid gestorven zijn herdenken. Tijdens het volkslied werden de Nederlandse-, de Canadese- en de Hoenderlose vlag in top gehesen. Vervolgens werden twee kransen gelegd door twee Hoenderlose militairen, tevens veteranen en twee jonge inwoonsters van het dorp, uit naam van alle inwoners. 

Daarna mocht iedere aanwezige een bloem leggen bij het monument, waardoor deze steeds kleuriger werd. Een mooie afsluiting van een zeer waardige herdenking.

4 mei 2023 2

Klik op onderstaande foto om een album met nog veel meer foto's te openen.

4 mei 2023 3