Vandaag hebben de Nederlandse kampioenschappen jachthoornblazen plaats gevonden in Soest en de twee jachthoornblaasgroepen die sterke banden hebben met ons dorp hebben daar in de categorie Bes fantastisch gepresteerd.

De blazers van De Overlopers en van de Windewaaij Blaeserij hebben zowel 's morgens als 's middags moeten blazen en een kritische jury beoordeelde de vier nummers die men ten gehore moest brengen. Aan het einde van de dag werd bekend gemaakt wie zich de Nederlands Kampioen mocht noemen. De mannen en vrouwen van de Windewaaij Blaeserij, die elke woensdag oefenen in het Plants Bos, deden voor de eerste keer mee met het NK en ze mogen super trots zijn op een heel mooie zesde plek van de twaalf. De groepen werden verder opgenoemd en uiteindelijk bleek dat de Overlopers, die ook op woensdag oefenen maar dan bij de Woeste Hoeve, zich weer de Nederlandse kampioen mogen noemen. Dat is al de elfde keer sinds 2006. En in de andere jaren werden ze of tweede en één keer derde. Indrukwekkend, zeker als men beseft dat het NK in 2020, 2021 en 2022 niet plaats heeft gevonden door corona. Een groep jachthoornblazers om rekening mee te houden en dat weet men in deze wereld maar al te goed. 

Na afloop werd deze schitterende dag, de locatie waar het NK zich had afgespeeld had veel indruk gemaakt en was werkelijk schitterend, afgesloten met het traditionele diner bij Schnitselhuus De Zevensprong. Daar gingen de kersverse Nederlandse kampioenen maar al te graag op de foto. Ze hebben het weer geflikt!

overlopers 2023 kampioen